De Retromobile veiling is op Pebble Beach na de belangrijkste veiling ter wereld. In het Porte de Versailles werd een Ferrari 335 S Spider Scaglietti uit 1957 onder de hamer gebracht. Uiteindelijk werd er afgeklopt op 35 711 359 dollar, iets meer dan 32 miljoen euro.

 

De Ferrari 335 S Spider Scaglietti is een wagen met een bijzondere geschiedenis. Het was de eerste racewagen die op het circuit van Le Mans, met de Britse piloot Mike Hawthorne achter het stuur, erin lukte een ronde met een gemiddelde snelheid van meer dan 200 kilometer per uur af te leggen.

 

De Ferrari werd vijfenveertig jaar geleden door een Amerikaanse architect verkocht aan de Franse piloot en verzamelaar Pierre Bardinon, die echter drie jaar geleden overleed. De erfgenamen van Bardinon hebben nu echter beslist de auto te verkopen om een aantal zware fiscale verplichtingen te kunnen voldoen. En wanneer zo'n auto wordt verkocht trekt dat de aandacht van supersterren.

 

 Niemand minder dan Lionel Messi is de nieuwe trotse eigenaar. Net als op het voetbalveld zou hij de nodige concurrentie ondervonden hebben van Christiano Ronaldo. De ster van Real Madrid had immers ook zijn oog laten vallen op de sportwagen.