Volkswagen T2 pritsche (1972)

De type 2 is het tweede model dat door het naoorlogse Volkswagen geproduceerd werd. De productie hiervan startte in 1950. Tot dan ging enkel de bekende T1( Beetle) over de band bij Volkswagen. Die had zeer veel succes, Volkswagen wou echter ook antwoord bieden op de vraag naar een grotere auto. 

Het idee voor de T2 kwam van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon. Hij was op bezoek in de fabriek van Wolfsburg en zag daar een transporter op een Kever bodemplaat die werd gebruikt voor intern transport. De zogenaamde Plattenwagen werd zo het uitgangspunt voor de schetsen van een busje. In 1948 besloot Heinrich Nordhoff dat Volkswagen de schets zou uitwerken. De type 2 was geboren. Er waren verschillende modellen van de type 2 beschikbaar gaande van T1 tot T5.


Onze T2:

De T2 die wij u aanbieden is het tweede model van de T2. De middenspijl in de voorruit van het eerste model was verdwenen. Behalve uiterlijke wijzigingen, kende het nieuwe exemplaar ook enkele motorische verbeteringen. Met 1.6 L en 48pk werd het vermogen van de motor groter. De type 2 was in een aantal kenmerkende variaties verkrijgbaar: als pick-up, als camper (gebouwd door Westfalia), etc. 


Onze T2 is een zeldzaam exemplaar dat in waarde blijft stijgen. Het is niet alleen een pick-up met de uitzonderlijke Westfalia opbouw, maar beschikt ook nog over een huif met zeil. Hij is volledig uitgerust en in zeer mooie staat. De lichtgrijze buitenkleur werd enkele jaren geleden in Italië terug naar nieuw gebracht.
  
Dit is een niet te missen exemplaar voor elke T-verzamelaar en/of liefhebber. Het is ook een uitstekende manier om op originele wijze promotie te voeren voor je bedrijf. De T2 is een wagen met een leuke geschiedenis en boezemt bij iedereen sympathie in.