Morris Minor Van (1972)

De Britse autoconstructeur Morris Minor maakte zijn intrede op 20 september 1948 in de Earls Court Motor Show te Londen. De geestelijke vader van het project was Alec Issigonis. Hij wou de droom van iedere consument laten uitkomen, hoge kwaliteit voor een lage prijs. Issigonis combineerde de luxe en ruimte van een goede wagen voor een prijs die betaalbaar was voor de hard werkende arbeidsklasse. Dat concept sloeg aan bij de Britten, en de rest van de wereld, want Morris Minor werd de eerste Britse autofabrikant met een miljoen verkochte exemplaren. 

Aanvankelijk werd enkel de MM geproduceerd maar door het grote succes breed Morris Minor zijn gamma uit. Een eerste variant was de 4-deurs sedan, daarna volgde nog een cabrio, de Tourer. In 1952 upgrade Morris Minor zijn MM. De verbeterde Series II werd tot 1956 geproduceerd. 

Morris Minor Quarter Ton Van:

De Moris Minor was hot. In mei 1953 besloten ze om zich niet enkel te concentreren op de personenwagens, Morris Minor stortte zich nu ook op de markt van de Vans en Pick-ups. Ze werden geproduceerd voor het gebruik in kleinere bedrijven. Dat hield echter de grotere bedrijven niet tegen om de Van te gaan gebruiken. The General Post office is daar een voorbeeld van.

Onze Morris Minor:

Onze Morris Minor werd geproduceerd in 1972, het is dus een van de laatste modellen van de Van. Rafaël Cryns legde hart en ziel in de restauratie van het voertuig. De bijzonder mooie, beige lak is dus in zeer goede staat. Onze Van heeft ook Antwerpse roots. Het wagentje word ongetwijfeld door elke Antwerpse sinjoor herkend als hét "cammionetje" van Paul Dierckx. Vanop de Frakrijklei werd elke, zichzelf respecterende Antwerpenaar, aan huis geleverd. De Morris Minor is een erg leuke en plezant rijdende wagen. Toen al een eye catcher maar nu