Jaguar E-type S1 4.2L (1965)

De Jaguar E-Type is een revolutionaire sportwagen die in 1959 op het Parc des eaux vives in Genève geïntroduceerd werd. De media kreeg destijds niet genoeg van het meesterwerk van designer Malcolm Sayer, een echt artiest met talent en passie.

 

Sayer combineerde sensualiteit, elegantie en styling met snelheid, technologie, arrogantie en aerodynamica. De E-Type hoorde zo thuis racend door het landschap of paraderend voor het theater. Sayer ontwierp deze wagen in een tijd waar het design van wagens evolueerde naar modern en extravagant. Een tijd waar men traditie uit het oog verloor. De E-Type daarentegen behield z'n "classy look" maar onder de motorkap was hij een voorbeeld voor alle sportwagens.

 

De productie van de E-type gebeurde in Browns Lane, Coventry van 1961 tot 1968. In totaal werden 38.412 stuks gemaakt.

 

Onze Jaquar E-type:
Deze E-type is eigendom van Johan Van Deursen die hem kocht tijdens een veiling op de Nürnburgring in 2014. 


De wagen is een series 1 4.2liter motor met 6 cilinders uit 1965. Hij werd nieuw geleverd aan zijn eerste Amerikaanse eigenaar en vertoefde daar de grootste tijd van zijn leven, uiteindelijk werd hij als barn find gevonden. Daarna werd hij naar Europa geëxporteerd. Enkele jaren geleden is hij nut and bold gerestaureerd. De motor werd volledig gereviseerd en alles werd concours-klaar gemaakt. Deze matching numbers E-Type is zo in perfecte staat.

 

Deze Jaguar E-type is het bewijs wat een mooie wagen het wel is. Elegantie, sportiviteit, snelheid je vind het allemaal terug in deze wagen. Een bewijs dat auto's kunst kunnen zijn!