Derby Bently 3 1/2 litre park ward drophead coupe (1935)

In 1931 nam Rolls-Royce Bentley over, belovende dat ze Bentley 's bleven produceren. De productie van de Bentley verhuisde naar een gedeelde werkplaats in Derbyshire. De van dan af geproduceerde wagens werden daarom ook "Derby's" genaamd.

 

Augustus 1933 werd de eerste wagen van deze fusie voorgesteld aan het publiek. De 3 ½ liter Bentley was een grotere, sportievere versie van de Rolls-Royce 20/25. De productie liep tot 1937 toen deze wagen vervangen werd door de 4 ¼ liter.

 

Het was geen eenvoudige opdracht een nieuwe wagen te creëren die de rijke geschiedenis van Bentley zou respecteren. Het bedrijf worstelde maar liefst 2 jaar met het ontwerp van deze wagen. Uiteindelijk baseerde men zich op het chassis van de 20/25. Snelheid, degelijkheid, zachte wegligging en een excellente beheersbaarheid werden toegevoegd. Het nieuwe concept sloeg aan kende veel bewondering.

 

Vandaag de dag valt deze Bentley enorm in de smaak van verzamelaars omwille van zijn mooi interieur, gracieuze look en excellente rijprestaties die zeldzaam zijn voor vooroorlogse wagens.